Päivitetty - update 2.4.2017  


Yhteystiedot - Contact
 

Kati Nieminen
Hämeen Härkätie 3520,
14300 Renko, FINLAND
050- 585 4136
e-mail kati@jattilaisen.com


Jättiläisen kennel löytyy myös Fasebookista
Jättiläisen kennel Facebookissa

 
 

Suomen koirankasvattajat ry:n Kasvattajapalkinto
Suomen koirankasvattajat ry palkinto
Myönnetty Nurmijärvellä 1.3.2014

STD Ry 40v muistamiset,
myönnetty 30.6.2012

STD Ry:n Kasvattajaplanketti nro 16:
Pitkäaikaisesta Tanskandogginrodun eteen tehdystä kasvatus-ja jalostustyöstä.
 

STD Ry:n Juhlamerkki 40v:
Vuosien pyytteettömästä yhdistyksen ja sitä kautta Tanskandoggirodun eteen tehdystä työstä.


Tanskandoggi - Great Dane
 
Dane Colors of Harlequin Family

Dane Colors of Harlequin Family
Harlekiinivärin kasvatus on yksi vaikeimpia värejä jalostaa. Värin perityminen ei ole kovinkaan yksiselitteistä ja mukana vaikuttaa hyvin paljon sattuma mitä paritus antaa. Lisää harlekiini väriryhmän periytyvyydestä ks. linkkisivuiltani genetigs otsakkeen alta. Itse suosin eniten harlekiini x musta (genettinen) parituksia, koska se tuottaa todennäköisyydellä vähemmän ei virallisia näyttelyvärejä (pois jää mm.valkoinen ja sen riskit: kuurous jne.)

Yksinkertainen TEORIA harlekiiniparituksen perityvyydestä parituksen ollessa HARLEKIINIx HARLEKIINI:
25% Harlekiinia -25 % Musta - 25% Valkoinen- 25% Merle. Hieman todellisuutta värien "saatavuudesta" voi hyvin havaita mm. katsomalla Litters sivujani. Syy siihen miksi harlekiinia pidetään suuressa arvossa ja se yleensä on odotetuin ja arvokkain pentu.

The harlequin color is the most difficult color among all the colors to breed. According to the genetic law the color in a litter should be: 25 % Harlequin, 25% black, 25% white, and 25% merle

Tällä hetkellä hyväksytyt näyttelyvärit ovat:
Harlekiini, Musta, Mantteli, Plattenhund

Yleisimpiä ei virallisia näyttelyvärisiä pentuja mitä syntyy ovat: Merle, Posliiniharlekiini, Valkoinen ja näiden moninaiset variaatiot. Ns. lemmikkiväriset pennut ovat 100 % tanskandoggeja niinkuin "oikeankin" väriset pennut ja ovat aivan yhtä rakastettavia doggeja ja oivia lemmikkejä kaikkiin muihin harrastuksiin, mutta eivät siis käy virallisiin näyttelyihin.

This is the colors that are approved for the show ring: Harlequin, black, and mantle.
However merles, and missmarked harlequins are wonderfull pets!

Monet harlekiini väriryhmän parituksista syntyneet tanskandogit kantavat resessiivistä fawn -geeniä. Kun kaksi tällaista resessiivisen fawn -geenin kantajaa paritetaan, saattaa syntyä keltaisia pentuja. Muussa tapauksessa fawn -geeni vain siirtyy peittyvänä eteenpäin seuraavaan sukupolveen.
Päätellen siitä kuinka usein keltaisia pentuja syntyy harlekiiniväriryhmän parituksista, kohtuullisen useat ko. väriryhmän koirat ovat itseasiassa fawn -geenin kantajia.
Koska ei ole synti eikä häpeä olla keltaisen värin kantaja, ei ole syytä kieltää tai piilotella syntyneitä keltaisia pentuja. Niistä tulee oivallisia lemmikkejä, kuten useimmista muistakin "ei virallisista näyttelyvärisistä" pennuista.

Many Harlequin-bred Danes carry the recessive "fawn gene" (actually the *k* allele).
When two carriers meet, fawn colored puppies may be born. (Otherwise the "fawn genes" are just carried down, again unseen, to the next generation.) There seems to be more than a few fawn carriers in Harls, as a fair number of fawn pups are born. Since there is no sin in being brown per se, there is no reason to deny or hide such pups. They make perfectly good pets like most any other mismark in a Harl-bred litter.


Jättiläisen Cotton

Jättiläisen Cotton

Merle
Harmaaharlekiini

Jättiläisen Akaasia

Porcelain
Posliiniharlekiini

Jättiläisen Calamity Jane

Jättiläisen Calamity Jane

Harlequin
Harlekiini

Jättiläisen  Anemone

Jättiläisen Anemone

White
Valkoinen

Jättiläisen Finlandia

Mantle / Boston
Mantteli

Jättiläisen Falarina

Black
Musta

 
ylös - top