Päivitetty - update 2.4.2017  


Yhteystiedot - Contact
 

Kati Nieminen
Hämeen Härkätie 3520,
14300 Renko, FINLAND
050- 585 4136
e-mail kati@jattilaisen.com


Jättiläisen kennel löytyy myös Fasebookista
Jättiläisen kennel Facebookissa

 
 

Suomen koirankasvattajat ry:n Kasvattajapalkinto
Suomen koirankasvattajat ry palkinto
Myönnetty Nurmijärvellä 1.3.2014

STD Ry 40v muistamiset,
myönnetty 30.6.2012

STD Ry:n Kasvattajaplanketti nro 16:
Pitkäaikaisesta Tanskandogginrodun eteen tehdystä kasvatus-ja jalostustyöstä.
 

STD Ry:n Juhlamerkki 40v:
Vuosien pyytteettömästä yhdistyksen ja sitä kautta Tanskandoggirodun eteen tehdystä työstä.


Omistajilta / from owners
VETREÄT VETERAANIT A-Pentueesta
In English
Jättiläisen Aikapoika "Körmy"
Körmy
Minä Körtsä oikealla, kaverini merleherra Osmon kanssa.
Muutti luokseni jo "isona poikana", tammikuussa -98 eli 9 kk:n ikäisenä. Alun lievän aristelun jälkeen Körmystä tuli kaikkien kaveri. Asuimme ensimmäiset yhteiset vuotemme omakotitalossa, mikä taisi olla Körmyn mieleen. Koirakouluakin kävimme, mutta koulu loppui siihen, kun lenkillä ollessamme Körmy päätti seurata jänistä (viis perässä raahaantuvasta mamista) seurauksella, että mamilta meni nivelsiteet... Sitten heräsivät Körmyn vahtimisvaistot, tosin ehkä ei ihan toivotulla tavalla: jos sisällä oli joku perheenjäsenistä, piti Körmy kovaa komentoa, mutta jos se oli yksin sisällä niin aivan kuka vaan sai oikein mielellään tulla moikkaamaan sitä... Körmy on käväissyt match show’ssa vaihtelevalla menestyksellä. Körmy on oikea sylikoira ja sohvanvaltaaja, sängyn valtauksesta puhumattakaan. Lempileluja ovat kaikenmaailman vinkulelut ja PALLOT, kaikki pallot ovatkin ihan oikeasti Körmyn - niin koulun kuin naapurinkin pihalla lojuvat... Lenkeillä on kova meno päällä ja kesäisin ja syksyisin on aivan ihanaa tehdä pitkiä lenkkejä sienimetsässä ym. Körmy osoittautui tosin alusta alkaen varsin karkailevaksi, joten ikävä kyllä - jotta mamin hermot eivät romahtaisi - se on nykyisin vapaana (tarkoituksella siis) ainoastaan hyvin harvoin. Körmy viettää siis melkoisen leppoisaa kotikoiraelämää, silloin tällöin mätsäreitä "piristykseksi" ja vierailuja kasvattajan luo siskoja tapaamaan.
Jättiläisen Anemone "Lyyli"
Lyyli
Minä Lyyli ja suloiset vauvani
Minä tietysti olen tämän talon KUNINGATAR, sitä vaan ei aina tahdo nuo muut muistaa...siksi tarvitsee alamaisia siitä välillä muistuttaa. Tykkään vahtia kodin järjestystä sohvalta ja rinteessä istuen (sieltä on näkymä minun alueelleni).
Nyt kun olen 17 pennun äiti, on minulla suuri vastuu lapsistani...joista huolehdin mitä suurimmalla antaumuksella. Siksi koska olen niin hieno, minulle aina tuodaan lahjuksia, pidän niistä ja ihmisistä jotka niitä tuovat :)
Lapset ovat minun elämäni, enkä tahtoisi lopettaa heidän hoivaamista, miksi ne välillä eivät asu kanssani... en vielä ymmärrä? Missä ne välillä käyvät?
Mutta kun he tulevat taas kotiin, nypytän heidän korvallisiaan ja huolehdin kurituksesta. Ahhh lapseni ovat niin ihania.
Toinen melkein yhtä hyvä asia on semmoiset vinkuvat muovieläimet... niitä taloudenhoitaja tuo välillä jostain kaupasta. Ne sitten ovat metkoja, ahhh rakastan niitäkin.
Uutena harrastuksena olen tutustunut siskoni välityksellä noiden "matojen" elämään....luulen että olen jo melko taitava niidenkin kiinni saamisessa, tietysti oravat ja kissat ovat myös kivoja....tykkään kovasti niistäkin.
Olen kuulemma paljon semmoinen tykkään tyyppi......nuohoaminen ihmisten kimpussa ja erityisesti hiusten seassa on yliveto juttu, ja taloudenhoitaja sanookin että olen ollut entisessä elämässä kampaaja.

12.2.2005

Nyt kahdeksan vuoden virallisen veteraani-iän kynnyksellä, Lyylistä tuli isoisoäi. Siitäkös Lyyli pitää niinkuin kaikista jälkikasvusta, röyhistää vain rintaanja ja nostaa nenää ylöspäin. Ylpeeääkin ylpeämpi, jos vain voi olla. Edelleenkään kukaan pentuja katsomaan tullut, ei säily Lyylin komennukselta ja tuimilta katseilta, kaikki on vaaraksi pienillä tuumaa Lyyli. Muiden koirien synnytykset ja pentujen luovutuspäivät ovat tälle ikänuorelle rankkoja päiviä, Lyyli on sadalla mukana ja touhotta ja huolehtii enemmän kuin mikään virka edellyttää.
Terveyttä on onnneki piisannut ja mummeli jatkaa samaa virtaista oloaan. Kiihdyttelee pihalla itsekseen spurtteja, joissa kaikki nuoretkaan ei pysy perässä. Mutta silti huolehtii lauman muiden koirien järjestyksenpidosta tuimilla katseilla ja puheilla. Lyylian puhetaidot vaan lisääntyy iän myötä, niitä ei moni varmaan ymmärtäisi sillä scaala on läheltä murina ääntä- laulun viserryksen. Tutut tietää mitä Lyyli tahtoo ja eivät niistä hätkähdä. Oravat on edelleen must ja vinkulelut, käärmevahtina Lyyli on myös hyvä, tosin toissavuonna sai ensimmäisen pureman kirsuunsa.

Jättiläisen Akaasia "Akka"
Akka ja Lyyli
Akka ja siskonsa Lyyli
Minä rakastan kaikkia kurakelejä, erityisesti kevättä sulamavesien aikaa ja näitä syksyjä. Silloin saan toteuttaa itseäni näissä pihatöissä, rakastan "purottamista". Muut eivät ymmärrä kuinka tärkeätä työtä teen, vaan ihmettelevät minua suuresti... outoja.

Kolme vuotta sitten kun muutimme tähän taloon asumaan, puhdistin tonttiamme kyykäärmeistä...nyt riittää kun kuulen sana mato, niin se tarkoitaa menoksi. Ne ovat siis toinen lempiharrasteeni, "madot" ja niiden seuranta. Sitten kun tuo siskoni Lyyli teki viime vuonnan pennut, jostai meille jäi asumaan tuo tyranni Tyyne, olen käyttänyt myös aikaani häntä vastaan puolustautumiseen....se mukula on aika rasittava niskassa roikkuja.

Muuten olen luonteeltani perin leppoisa ja tykkään kaikista mielenkiintoisista asioista....siksi olenkin tietysti niin pidetty :)
Akka
Hei minä täällä, Akaasia

12.2.2005

Akan elämä menee rauhallisissa merkeissä, niinkuin Akan luonnekkin on. Perin rauhallinen ja ei turhaa hötkyillä tyyppi. Jolle ruoka maistuu ja se näkyy helposti linjoissa, vaikka kuinka koittaisi syödä terveellisesti ikä koiran tavoin. Muutama vuosi pääsääntöistä kaupunkikoiran elmää on kulunut vanhempieni luona Hämeenlinnassa, siellä Akka kurvailee Ahveniston harjuilla monen monituista lenkkiä päivässä ja huolehtii ettei Hörtsy (18 v) musta kissa varasta hänen puruluitaan. Välillä Akka "kotiutuu" ja silloin on kivaa leikkiä muiden kavereiden kanssa, selvästi kaipaa kuitenkin siskoaan Lyyliä ja muita koira ystäviään täällä. No onneksi visiittejä on kuitenkin tiuhaan, ettei vallan pääse unohtumaan.

Jättiläisen Amore "Trico"
Trico

Asumme järvenpäässä kolmistaan - ainaskin vielä vähän aikaa (saa nähdä josko tuo Triko saa itelleen kaverin).
Trikon harrastuksiin kuuluu tokoilu, haku ja agility.
Tänä vuonna Triko on panostanut oikein tosissaan tuohon tottikseen ja niinpä se voitti tuossa elokuussa alokasluokan kilpailut pistein 164 (vielä pitäisi saada se toinen ykköstulos >158 p niin päästäisiin siirtymään avoimeen luokkaan).
Hakua ollaan harrastettu sellaisen puolenvuotta. nykyään triko ymmärtää mitä minä tarkoitan sanalla "ukko". Ensimmäisiä kertoja kun olimme hakuharjoituksissa niin trikolle piti sanoa "lihapullaa" että lähtisi maalimiehen perään/ etsimään sitä. Siitähän seurasi makeat naurut tuossa meidän hakuporukassa.
Agility on ollut sitten täysin huviharrastus eikä me sitä olla nyt käytykkään tekemässä sitten heinäkuun. Heinäkuussa triko otti osaa tuohon joukkueagilitykisaan vääksyssä, mistä tuli suht kohtuullinen menestys. Joukkue sijoittui sijalle 9.
Niin että meillä on tuo nälkä kasvanut syödessä. AlunS perin otimme koiran vain meidän iloksi ja se piti kouluttaa ainosataan sosiaaliseksi ja asiallisesti kättäytyväksi koiraksi mutta tässä sitä ollaan.
Tässä siis lyhykäisyydessään tietoa Trikon harrastuksista. kuten huomaat Trikoa ei olla käytetty juurikaan noissa näyttelyissä muuta kuin silloin pentuna mutta eipä se ole meitä haitannut hauskenpaa meillä on ollut esim. tuolla metsässä hakuharjoituksissa.
Ai niin tulihan vielä mieleeni eräs hauska tapaus. Olimme eräänä lauantai yönä (klo 22-02) haku harjoituksissa. Se oli meille melemmille tosi nasta kokemus. Ja seuraavana aamuna Trikolla oli sitten riihimäellä luonnetesti mistä se sai 125 p.

Trico

Jättiläisen Alvari Adonis "Alvari"

Alvarin perheeseen kuuluu: Tero 38 v. Ilse 37 v. Niko 8 v. Jani 5 v.

Jättiläisen Alvari Adonis eli kotoisasti vain Alvari on lapsia rakastava hössö. Nuorempana sitä yritettiin näyttelyissäkin käyttää mutta koska Alvarin ruokahalu on ollut aina heikko niin massanrakentaminen oli olematonta. Alvari on ollut viime kesään saakka anorektikko. Kun vähän sain koiran lihomaan niin jopas sille tuli heti syömälakko ja Alvari laihtui entisestäänkin.
Viime kesä oli käännekohta Alvarin elämässä. Eturauhanen oli vaivannut sitä jo -99 kesällä mutta rauhottunut ja syksyllä -99 sille annettiin jopa hormonipiikki mutta ei siitä ollut juuri mitään apua. Kesällä 2000 eturauhanen vaivasi jälleen ja päätin että on varmasti meille kaikille helpompaa, että Alvari menettää killuttimensa.
Alvari on hyvin sosiaalinen koira. Hän on hyväksynyt niin vuohen, lampaat ja hevoset mutta kanoista Alvari ajatteli tehdä paistin mutta kukko oli erimieltä ja sen läksytyksen jälkeen Alvari on antanut kanojen juosta pihalla rauhassa.
Tosin hevosten jahtaaminen on Alvarin lempipuuhaa mutta vaarallisena touhuna olen sen siltä kieltänyt. Hevosen perässä lenkillä Alvari juoksee kyllä.
Lasten taputuksia ja ihailua Alvari jaksaa vastaanottaa aivan hiljaa paikallaan ja aivan kuin tietäen että on puheiden keskipiste. Viime kesän Salon torin vierailut olivat Alvarin jänniä tapahtumia kun ihailevia ihmisiä oli pilvin pimein ympärillä. Ehkä vähän rintaa röyhisteli myös hihnan toisessä päässä ollut tämän jutun kirjoittajakin.
Yhtä kaikki Alvari on meidän kaikkien koira, joka olemuksellaan antaa turvaa perheelle ja suojelee myös lapsia
Voinkin pimeällä kulkea vielä rauhallisemmalla mielellä tietäen että joku puolustaa minua jos jotain tapahtuu.

Uusimmat kuulumiset 28.1.2005

Vuosi sitten Alvari eli perheen kesken Alkku, sai kaverikseen kääpiökani Jeren. Jere on leijonaharjas ja painoa sillä on 2 kg. Alkku ei oikein ymmärtänyt tätä pientä vesseliä, joka hänen lähestyessään tömäyttää takakoipiaan kovaäänisesti. Alvari on tosin tallilla tottunut tallikani Kukkaseen (painaa n. 10 kg) mutta se onkin jo pienen koiran kokoinen. Hyvin on koira tottunut kaniin ja päinvastoin, vähän ehkä Alkun silmissä siintää mustasukkaisuus tai kateus huomiosta.

Huomiotta taas Alvari ei jää, siitä pitää tämä kuolaville huolen. Alkun ruokahalu on parantunut iän myötä reippaasti ja siitä onkin tullut täysin tottelematon kerjääjä, Alvarin mielestä kiellot eivät päde enää häneen (Iän tuomaa auktoriteettia) ja koiruus on päättänyt kerjätä joka kerta syömistä kun muukin perhe syö. Onhan se kohtuutonta, että yksi perheenjäsenistä jätetään ruuatta ! Ja jos ei muuten saa huomiota niin kuolaamalla kuin Niagaran putous 8=)

Alvari on pysynyt edelleen terveenä, nyt talvella on pientä köhimistä kuulunut silloin tällöin ja todennäköisesti se tulee märistä räntäkeleistä kun Alkku ei vieläkään suostu pitämään takkia päällään. Tallilla sillä on seuranaan 3 v. sekarotuinen narttu Hertta ja yhdessä nämä viilettävät pitkin metsiä omilla reissuillaan. Silloin ei haittaa vaikka sataisi vettä tai räntää mutta myöhemmin saattaa tulla vilu. Köhätkin ovat menneet ohi ihan itsestään kun olen jättänyt murjottavan koiran kotiin tallille lähtiessä.

Niin kerjäämisen lisäksi Alvari on nyt päättänyt, että hänen paikkansa ei ole enää lattialla vaan vähän ylempänä. Välistä koira löytyy pötköttämästä nahkasohvalta tai petaamasta itselleen pehmeämpää petiä meidän sängyssä mutta kaikkein mieluisin paikka on vanhemman poikamme Nikon sängyssä patterin vieressä. Sieltä sitä ei saa edes komentamalla pois, pannastakin on turha vetää - koira ei liikahdakaan. Ainoa konsti on houkutella makkaran pätkällä ja silloin koiraan tulee eloa ;) Ja Nikon sängyltä näkee kivasti ikkunasta ulos ja voi tarkkailla ohi käveleviä koiria mukavasti lämpöisestä
petipaikasta. Mutta ei kukaan ole Alvarille vihainen näistä sen jääräpäisyyksistä, vanhalle koiralle suodaan vähän vapauksia.

Alkun ruokahalusta vielä sen verran, että se on pohjaton. Aamulla koira juoksentelee ympäriinsä hätääntyneenä jos kukaan ei ole muistanut antaa sille aamumurojen jämiä. Olen jopa miettinyt, että jättävätkö lapset ihan tahallaan koiralle tähteitä, sitä kun on niin kiva ruokkia. Meille ostettiin myös uusi vohvelirauta ja sekös on Alkun mieleen. Koira ilmoittautui heti vapaaehtoiseksi koemaistajaksi. Jo pihalta se ottaa hajun kuonoonsa ja pyrkii heti sisään jos vain vohvelirauta on kuumenemassa. Tavalliset plätytkin ovat herkkua varsinkin tallilla, kun äitini vielä sirottelee koirienkin plättyihin sokeria päälle, ei se ole kuulemma koirankaan suu tuohesta tehty !

Valitettavasti en ole saanut kuvattua niitä hetkiä, kun sataa kaatamalla ja Alkku kieltäytyykin menemästä aamupissalle. Ei siinä sitten auta muuta kuin ottaa sateenvarjo käteen ja pitää sitä Alvarin päällä sillä aikaa kun koira nostaa kinttua. Kukas nyt voi siihen toimitukseen keskittyä kun vettä
valuu niskaan ?

Alvarin elämä on siis aika leppoista, hyvää ruokaa, mukavan pehmoisia petejä ja kivoja retkiä tallin takametsään vain koirien kesken juostuna. Vanha vuohi mokoma lopetti kyllä lypsämisen eikä sitä herkkua enää koirat saa, vaan Alvari muistaa aina juosta samalle paikalle katsomaan jos hänelle
on sittenkin siihen maitopurkki ilmestynyt.

Maaliskuussa olemme lasten kanssa luvanneet paistaa Alkulle 8 vohvelia syntymäpäivän kunniaksi ja tällä kertaa se saa ne sokerissa pyöritettynä !

Toivottavasti koira elää vielä monta tervettä vuotta meidän perheessä. Alkun vilkkaasta olemuksesta ei osaisi arvata, että sillä on mittarissa kohta 8 vuotta. Vieraatkin ovat luulleet sitä vielä ihan nuoreksi
koiraksi.

Terkuin ... Ilse

Jättiläisen Amicus "Roope"
Roope

Hei kaikki Tanskandoggi ystävät,

1997, 14. Maaliskuuta hän syntyi. Pieni musta poika, pienine jalkoineen ja niin ihastuttavine silmineen. Valkoiset merkit rinnassa ja tassuissa. Hän sai nimekseen Jättiläisen Amicus. Voin sanoa, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä! Tiesitkö muuten, että Amicus on latinaa ja tarkoittaa ystävää?

Nykyään häntä kutsutaan Roopeksi. Meillähän on tarina Rosvo Roopesta ja koirani on lähes kuten tuo Rosvo Roope. Hän suorastaan rakastaa vierailuja naapurissa syöden kissoille tarkoitetut ruuat. Roope ei ymmärrä miksi tällä maapallolla pitää olla sellaisia eläimiä kuin kissoja.

Hänen silmänsä menevät vinoiksi, kun hänellä on jotakin ilkikurista mielessään. Halutessaan läheisyyttä ja huomiota hän tönäisee minua lempeästi päällään, katsoo isoilla suurilla silmillään, kääntää korvansa eteenpäin ja kuiskaa " hei mamma, haluaisin tulla sun kainaloon."

Pikku pojallani on ollut joitakin vaikeuksia, mutta olemme selvinneet niistä kaikista. Harjoittelemme Tokoa sunnuntaisin ihan mielenvirkistyksen kannalta. Kilpailemaan emme voi lähteä, koska Roopen ollessa neljä kuukautinen hänen polvilumpio lähti paikoiltaan hänen hypätessään ojan yli. Niinpä minun piti viedä hänet lääkäriin leikattavaksi. Nyt tosin jalka toimii lähes yhtä hyvin, kuin ennenkin - leikkaus oli onnistunut.

Roope täyttää maaliskuussa neljä vuotta ja on kuten eräs vanhempi rouva sanoi Suuri Tanskalainen. Meillä on ollut monia ihania ja … no, ei niin ihania aikoja. Mutta toivon, että meillä olisi vielä monia Mahtavia vuosia yhdessä. Hänen silmänsä täyttävät minut rakkaudesta :)

- Merja

Roope

Uusimmat kuulumiset 10.2.2005

Hei tässä Jättiläisen Amicus, kotoisasti ihan Roope, Ropsukka, Roppana tai jotain sinnepäin.

On tullut aika jälleen päivittää kuulumisia, onhan edellisestä kerrasta kulunutkin jo aikaa. Tässä aikojen saatossa olen päässyt jo ihanaan veteraani ikään ja keväällä 2005 täytän jo 8 vuotta, vaikkei sitä oikeastaan edes huomaa – mitä nyt hieman harmaantunut olen mutta sehän lisää vain charmia. Olen nimittäin hyvin viriili edelleen, mitä nyt kotona tykkään vähän enemmän makoilla ja nukkua. Onneksi on tuota terveyttä riittänyt eikä tosiaan ole pahemmin tarvinnut eläinlääkärissä juosta, paitsi tassujen vuoksi, joissa on todettu furunkoloosi. Onneksi ei niin paha, ettenkö voisi kirmata metsiköissä hidastamatta menoa sen koommin.

Emäntäni Merja edelleen kuljettelee minua mukanaan mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Käydään ukkometsä treeneissä, jälkitreeneissä ja ToKo treeneissä. Minusta on jopa tullut mallikoira Merjan pitämiin koulutuksiin, mutta jostain kumman syystä pääsen mukaan malliksi, jos kentällä on pentuja (ja voi pojat kun osaankin näyttää parhaat puoleni silloin!!!) Ehkä tämä johtuu siitä, että muutamien ikävien hyökkäysten uhriksi joutuneena olen muuttanut suhtautumista kaikkiin noutajan kokoisiin tai isompiin uros koiriin ja etenkin tumma maskisiin…. niinpä ei taitojen esittelystä oikein tahdo tulla mitään jos sellaisia kentällä pyörii.


Tästä ilmeisesti suivaantuneena on Merja keksinyt siedätyksen, jota nyt olemme kokeilleet, mutta tuloksia vielä odotellaan… no ei harjoituskertojakaan ole ollut kovin montaa, mutta niillä kerroilla mitä olemme tehneet olen onnistuneesti pystynyt lähestyä muita uroskoiria ja rentoutumaan niiden läsnä ollessa. Ilmeisesti emännälläni on uskoa, että vielä se vanhakin koira temppuja oppii.

Tempuista puheen ollen minulle on tullut muutama emännän mielestä mielenkiintoinen tapa, jotka olen oppinut enemmän tai vähemmän itsestään. Osaan kertoa mitä milloinkin haluan ja mitä enemmän sitä haluan sitä isommalla äänellä osaan vaatia ? Esimerkiksi osaan kertoa, milloin haluan juoda (vettähän ei voi juoda kupista, vaikka sitä siinä onkin tarjolla, vaan hanasta sitä pitää saada) Osaan pyytää namikaapista nameja tai pannaria/pihvejä keittiön pöydältä. Pannari on muuten suurta herkkua! Lisäksi osaan pyynnöstä tai pyytämättä herättää perheenjäseniä – tosin joudun joskus turvautumaan koviin keinoihin eli tassulla läpsimiseen, kun muka vikinä ja kuonolla tökkiminen ei aina auta. Taitavat vaan teeskennellä…

Mökkeily se on meikäläisen hommaa – etenkin keväällä, talvella ja syksyllä. Kesällä en siitä niin hirmuisesti välitä – en nimittäin ole mikään paarma ym. pörriäis fani. Aikoinaan yksi iso paarma pääsi puremaan hännästä ja sen jälkeen olen juossut pää viidentenä jalkana niitä karkuun ja kesällä vietänkin mieluummin aikaa sisätiloissa, jos paarmoja/ampiaisia/mehiläisiä/kärpäsiä on lähimaastossa. Toisin on sitten keväällä, talvella ja syksyllä, jolloin vietän mielelläni aikaa mökillä tutkien mitä eläimiä on mökin ympäristössä liikuskellut, veneillen soutuveneellä, kalastellen, juosten lumihangessa jne. Talvi on riemukasta aikaa – mikään ei ole hauskempaa kuin juosta lumihangessa ja syödä lunta. Syksyisin kuulemma kävisin lintukoirasta, sillä haistan metsäkanalinnut hyvin ja osaan näyttää missä ne on ja ajaa lentoon. Mökki matkat vaan on kovin pitkiä kun pitää mennä junalla ja bussilla sekä loppumatka vielä henkilö autossa. Mökki kun on Kuusamossa asti. Tosin olen jo kokenut juna- ja bussimatkustaja. Ihmisillä on yleensä silmät pyöreänä kun näkevät meikäläisen bussissa. Hmmmm….. olisikohan koollani jotain tekemistä asian kanssa….

Palataan jälleen seuraavien kuulumisten merkeissä – minä lähden tästä nyt nauttimaan lumesta ja talvesta!

Terv.
Roope ja Merja

P.S. Tässä muutamia kuvia aikojen varrelta. Tuorein näistä taitaa olla tuo talvikuva, veteraanitapaamisessa Katin luona keväällä 2004. Muut kuvat on otettu silloin kun kamera on sattunut olemaan mukana. Emäntäni kun on hieman surkea kanniskelemaan sitä mukana ja puhelinkamera ei kerkeä mukaan meikäläisen liikkeisiin.


Roope rikastutti elämäni, ollen elämäni Koira isolla K:lla ja suurella Sydämellä!
Ikävä on ikuinen, mutta nyt rakkaalla kaverillani on hyvä olla.
14.3.1997-5.12.2007

Jättiläisen Artemisia "Rocky"

Jättiläisen Artemisia, Eli tutummin Rocky Oscar Vincent junior eli lyhyesti Rocky. Nimeni sain sinisen tanskandoggi kaimani mukaan, joka Los Angelesissa vahti omistajansa suunnatonta omaisuutta vain kolme vuotiaaksi asti, jolloin heitti henkensä thanksgiving yönä hoidossa ollessaan. Rocky I menehtyi hiljaa mahalaukunkiertymän aiheuttamaan shokkitilaan.

Minä taas olen elämäni kunnossa! Elosalama -lisänimen jo pentuna saatuani, päätin etten kuuntele kokeneiden kasvattajien neuvoja noin reilun vuoden iässä tapahtuvasta rauhoittumisesta. Ja hyvä niin, sillä omistajani pitää minusta juuri tällaisena tohelona kun olen!

Pienempänä kokeilin ToKoa & Agilitya, mutta päätin, että ne eivä olleet lajejani (omistajani työaikojen kehouden vuoksi en olisi edes kerennyt mukaan). Märässä maassa istuskelu ei oikein kuulu lempipuuhiini.

Päiväni kulutan "pikkuveljen" tiibetinspanieli Joonaksen (Jonathan eli Joonas sir Lancelot von Beethoven) kanssa nahistellen, pääasiassa metsissä juoksennellen, naapureita vahtien ja omalla nahkasohvallani selälläni köllötellen & uneksien kauniista tyttödogeista ja aina välillä äidistäni Oonasta. Ruokailu ei kuulu ajanviettotapoihini... ja se näkyy.

Ystäviänikin näen usein. Parhaita niistä lienee Otto tiibetinspanieli, Mario saksanpaimenkoira ja tietysti kaikki maailman tanskandogit. 14.3.2001 täytän 4 vuotta ja saan kuulemma omistajiltani pienen huutavan ja haisevan yllätyksen, jota ei kuitenkaan saa kaluta!?! Toivottavasti sen saa palauttaa!!!

Hyvää vuotta 2001 kaikille maiilman dogeille ja niiden omistajille... kisaillaan tun tavataan!!!

 
A-litter
 
Jättiläisen Aikapoika "Körmy"
Körmy
Me Körtsä on right, with my friend merleboy Osmo.
Köyrmy, came to me when he was "a big boy" in January ´98 at the age of nine months.
In the beginning Körmy was a bit uncourageous, but after a while he become everybody’s pal. The first years together we lived in a detached house and Körmy liked that, I think. We were in dog training too, but it ended when we went for a run and he decided to follow the rabbit. He didn’t think about mum who was dragging after him. The consequence was that mums ligament was damaged.

After this Körmy got his guarding instincts, but maybe not like I would have wanted him to: If somebody from the family was inside he had everybody under his command, but if he was inside all alone whoever wanted to could come inside and say hello to him.
Körmy has been in Match Show's and has gotten variable fortune. He thinks that there are better things to do than go around in a circle. A couple of times we have been in "real" shows too, where there has been a class for merle danes. Fortune has still been variable: On the first time he had a show called "Wild and Free" (Run away from my hands) and on the second time he won his class (he was the only one...)

Körmy is a dog who wants to be on lap and couch capture, however when it comes to capturing the bed... you can only imagine. His favorite toys are toys with sound and BALLS. All balls are really Körmys - no matter if the boll is at the school yard or in the neighbors garden.
In the summer and autumn time it’s lovely to take a run in the forest. Unfortunately it turned out that Körmy has a bad habit - he runs away if he is out of the leash. Körmy lives genial dogs life at home. Sometimes some Match Shows and visits to the breeder and siblings.
Jättiläisen Anemone "Lyyli"
Lyyli
Me Lyyli and my lovely babys...
I’m the QUEEN of the house, of course. Only the others keep forgetting that... that’s why I have to remind them from time to time. I like to keep the house in order from the couch and siting on the hillside (I have a view over my area from there)

I’m the mother of 17 puppies and I have a big responsibility to all of my children. I take care of them with devotion. Because I’m so beautiful that everybody is bringing me brides and I like the people who bring them to me :)

The children are my life - they mean everything to me - and I would not like to stop the nursing of them. Why they can’t live with me - I can’t understand? Where do they go from here? But when they come home I nurse their ears and I keep a tight rein on my puppies. Ahhh my children are so adorable!

Another almost as pleasant thing as my puppies is the animal toys with sounds. My housekeeper brings these toys to me from some kind of store. Toys are so funny - aaah I love them too.
(With my sisters help I have become acquainted with life of worms/snakes... I think, I’m starting to be quite clever in catching them. Of course cats and squirrels are nice too... I like them much :)

I have heard that I’m the tape of personality who likes different kind of things a lot... Playing with people and especially among their hair is a standout thing. My housekeeper uses to say "You must have been a hairdresser in your former life".
Jättiläisen Akaasia "Akka"
Akka ja Lyyli
Akka with her sister Lyyli.
I love mud, especially spring when it is meltwater time and autumn. It’s the time when I can express myself in the garden - I love to make brooks. The others can’t understand how important this kind of work of mine is and they are wondering about me - they are odd.

Three years ago we moved in to this house. The first thing that I did was that I cleaned out our lot of snakes - Vibera berus, viper snakes. Now if I hear the word "mato" (worm) - it happens - I will be in full swing. Worms and watching them is my other favorite hobby.

My sister Lyyli (Jättiläisen Anemone) had puppies last year - from that litter Tyyne stayed with us (she is such a tyrant), now I have to use time to defend myself from her... that kid is dread, hangs on my neck all the time. Otherwise I’m genial and I like all interesting things... that’s why everybody likes me.
Akka
It´s me, Akaasia
Jättiläisen Amore "Trico"
Trico

Hi I’m Trico,
Or my birth name is Jättiläisen Amore; my parents and friends call me Trico. I live in Järvenpää, Finland, with my mom and daddy (at least for now, we will see if I get a little dog friend soon). My hobbies are toko (obedience training), cueing and Agility.

This year I have really invested time in obedience training and I won the junior class competition in August with 164 points! (We should get another first prize, (means more than 158 points) to get to the open class.)

We have been in cueing for 6 months. Nowadays I do understand what mom means when saying "Ukko" ("Codger"). When I was in my very first times in cueing training my mom had to say "meatball" to get me go after the man/searching for the man. Everybody laughed every time when it was my turn (even the dogs) :)

Agility we have been training just for fun. We have been on Agility training last in July. In July I was participating Team agility competition in Vääksy, Finland. Our team was 9th. Quite well would I say...
Yeah, Yeah, I know the more we get, the more we want... At first my mom and dad took me for joy and the plan was to train me to be a social dog, but here we are.

I haven’t been much on shows only when I was a pappy. I think that’s a good thing, we have had much more fun being in forests on cueing training.

By the way, something fun happened on some Saturday night... we had our cueing training at 10pm-2pm! You know night cueing!!! That was a good and fun experience! And the next day or actually morning, I had to go to Riihimäki for a nature test. I got 125 points :)

Trico

Jättiläisen Alvari Adonis "Alvari"

This story tells about Jättiläisen Alvari Adonis alias Alvari
His family members are Tero 38, Ilse 37, Niko 8 and Jani 5. Alvari is kids loving dodo.

When he was younger we tried to go to the dog shows, but the shows didn ’t go so well, because Alvaris appetite has always been weak, so the "bodybuilding" was zero. Alvari has been anoretic until last summer. The dog got a bit more weight, so he started a hunger strike and he lost more and more weight.

Last summer was a turning point in Alvaris life. His prostate was troubling him already in the summer of 99, but troubles seemed to go away - until autumn 99 even a hormone injection was given to Alvari, but it was no help. In the summer 2000 prostate was troubling him again and I decided that it would be the best to all of us if Alvari looses his "jingling" (nut).

Alvari has always been dominant against other dogs, whether his hormones were totally confused. OR he has had very strong ward instinct, who knows? His concentration was zero too (about 2 seconds). Castration has calmed him down and his appetite is much better - even so that I have to keep on controlling so he won’t get too much to eat :)

Alvari is very social dog. He accepts goat, lams, and even horses, but the chickens... he had plan to make chicken joint, but then come the cock who disagreed with Alvari and after that lesson Alvari has let the chickens run on the yard in peace. Chasing horses is one of the Alvaris favourite things to do, but I have had to say no to that game because it is dangerous. When I’m riding Alvari run after horse nicely.

At the stables in Klaukkala, Espoo Alvari has the opportunity to be free. He watches that we won’t be forgetting him there. Alvari is always with me when going to stables. If he won’t get along he might demonstrate... He comes with me everywhere!

When kids are clapping for him he’s still and enjoying like he knows that everybody is concentrating on him. Last summer we were in Salo market place and Alvari just gloried in seeing people looking up to him. Maybe I was a bit proud of my dog, too... :)

Alvari is our dog, who with his essence give us protection, protects our kids even from us - I mean here one day Tero was playing with Jani in house quite loud, Jani was hanging upside down and screaming. Alvari thought this was too much and barked to Tero telling "Hey, guy take it more easy or I'll show you...!" Our so calm Alvari showed his protection instincts that he has. Now I can walk with him in darkness knowing if something happens he will protect me.

- Ilse
Jättiläisen Amicus "Roope"
Roope

Hello you all Dane lovers,
In 1997, 14th of March he was born. A little black boy with "tiny" feet and so lovely eyes. White marks on the chest and on the paws. He got the name Jättiläisen Amicus. It was love at the first sight! Did you know that Amicus is Latin and means Friend?

Nowadays he’s called Roope. In Finland we have a story about Rosvo Roope (Roope the robber) and my dog is almost like this Roope the robber. He just loves to go visit our neighbour and eat up all cat food they have. My little Roope can’t understand why there must be animals like cats on the earth.

His eyes are threads from his has something rascally in his mind. When wanting tenderness and attention he butts me gently with his head, looks at me with his big brown eyes, bends his ears in the front and whispers "Hey mom, I would like to your snuggle".

My little boy has had some difficulties but we have won all of them. We do obedience training in Inkoo every Sunday - just for fun. We can’t participate in any contests, because when Roope was just a young kid (4 months) his knee-cap went off when he was jumping over a ditch. So I had to take him to the doctor for a operation. Now his leg is working almost like there has never been anything wrong - the operation was successful.

He will be four years in March and he’s a Great Dane. We have had many lovely and - well, not so lovely times, too. But I hope we still have many Great years together. His eyes fill me with love :)

- Merja

Roope

Jättiläisen Artemisia "Rocky"

I’m known as Rocky Oscar Vincent junior - shortly Rocky. I got my name after a blue Great Dane, who guarded his owners enormous belongings in Los Angeles only for tree years. Rocky I died in three years old at the night of Thanksgiving - having bloat.

As far as I am concerned I’m in the shape of my life! A heat lighting - an extra name I got as a puppy, already then I decided that I won’t be listening advices of breeders’ who have experience about the “calm down” -thing coming in one years-old. And it’s good like this - because my owner likes me just as I am.

When I was younger I tried Obedience training and Agility but I decided that those were not my things (Because of my owners working time I wouldn’t even had time to get to the training). Siting in the wet ground isn’t my favourite thing to do either...

I spend my days jousting with my "little brother" Tibet spaniel Joonatan (Jonathan - Joonas sir Lancelot von Beethoven) - running in forests, watching neighbors, laying on my own leather coach and dreaming of beautiful Great Dane girls and sometimes of my mom Oona. Eating isn’t a part of my way to pass time - and it shows!

I meet my friends often. My best friends are Tibet spaniel Otto, German sheepdog Mario and of course all Great Danes in the world. 14th of March is my 4 –years birthday and I’ve heard I’ll get a surprise from my owners – a small, crying and smelly surprise, whom is not allowed gnaw!?! I hope I can return it!!!

I wish good year 2001 to every Great Dane and their owners in the world... let’s gambol when we meet!
ylös - top