Päivitetty - update 2.4.2017  


Yhteystiedot - Contact
 

Kati Nieminen
Hämeen Härkätie 3520,
14300 Renko, FINLAND
050- 585 4136
e-mail kati@jattilaisen.com


Jättiläisen kennel löytyy myös Fasebookista
Jättiläisen kennel Facebookissa

 
 

Suomen koirankasvattajat ry:n Kasvattajapalkinto
Suomen koirankasvattajat ry palkinto
Myönnetty Nurmijärvellä 1.3.2014

STD Ry 40v muistamiset,
myönnetty 30.6.2012

STD Ry:n Kasvattajaplanketti nro 16:
Pitkäaikaisesta Tanskandogginrodun eteen tehdystä kasvatus-ja jalostustyöstä.
 

STD Ry:n Juhlamerkki 40v:
Vuosien pyytteettömästä yhdistyksen ja sitä kautta Tanskandoggirodun eteen tehdystä työstä.


Omistajilta / from owners
D-pentue/litter
 
Jättiläisen Dafne "Dafne"

Dafne tuli minulle 8 viikon ikäisenä uskomattoman suloisena nyyttinä. Pienestä pitäen dafne on ollut pidättyväinen vieraita kohtaan, mutta mielestäni lojaalimpaa kumppania saa kyllä etsiä!

Dafne tuli m inulle harratse-ja kotikaveriksi. Ensimmäisenä dogginani hän on ollut prototyyppi minulle. Olemm eharrastaneet kaikenmoista: hakua, jälkeä, raunioita, tokoa. Maalimies hommat jäivät pian leikeistä pois, sillä neiti ei välittänyt maalimiehistä saatika heidän herkuistaan. Dafne kyllä etsii malimiehen ja heti heidät nähtyään palkitsee itsensä hepulirinki-juoksulla.Pienenä Dafnea ei juurikaan herkuilla hokuteltu, maksamakkarakin oli out.
Mätseissä kävimme myös pyörähtämässä ja Dafne voittikin Jättiläisen kennelin AKTIIVI pokaalin vuonna 2002.
Aktiivi harrastuksiin kuului maalla asuessa, suo-ojissa juoksu sekä naapurin lantalaan karkailu. Dafne varmaan luuli pystyvänsä tyhjentämään lantalan syömällä.

Lempileluja ovat ehdottomasti vinkusiili ja köydet. Huomiota hakiessaan voi Dafne vinguttaa siiliä reittä vasten minuutteja, samalla tuijottaen silmiin anovasti "heitä tää jo!"
Dafnella on myös oma uneenjohtava rapsutuskohta korvassa. Halipulaisena otuksena hellyys ja lähellä olo kuuluvat jokapäiväiseen eloon. Lempileikki on vetoleikit ja lelujen etsiminen piilosta, sekä "LILLI:n" (toinen doggini Jättiläisen Esikko) kanssa remuaminen. Omalla sohvalla köllöttely on myös ihan jees.

Dafne on ollut mukana monessa elämänvaiheen muutoksessa ja sopeutunut aina yhtä hyvin. Maalta kaupunkiin muutto kauhistutti varmasti emäntää enemmän kuin Dafnea. Vanhemmiten Dafnesta on tullut arvokkaan rauhallinen, vaikka hepulikohtauksia tuleekin päivittäin.

Hauskimman lausahduksen olen kuullut MERLE väristä, jonka sanoi vanha harmaahapsinen rouva kaupungilla. Dafne oli silloin noin 4 kuukautta vanha. Rouva käveli ohitsemme rollaattorin kanssa ja pysähtyi ja kääntyi päivittelemään:
" Kuinkas vanha tuo sinun dalmatialainen on, kun se on jo noin HARMAANTUNUTKIN?".

Jättiläisen Dhalia "Dhalia"
Dhalialle on siunaantunut monta lempinimeä, parhaiten hän tottelee nimeä Tiivitaavi, josta edelleen on muotoutunut myös lempinimet Tiiviste, Taavi, Taavitsa. Taavilla on naamatäplät ja ilme kuin lelukoirilla, hurmuri neitonen. Luonteeltaan Taavi on toiminnan tyttö, vilkkautta riittää harlekiinille tyypilliseen tapaan runsaasti. Taavetilla on voimakas vahtimisvietti ja vaikka on kotona asuvista tytöistä lauman alimpia ( pehmeän ja kiltin luonteensa takia) niin omasta mielestään tonttia silti osaa vahtia joskus johtajan elkein. Suvussa perintönä kulkeva nallen narisutus on hallussa, nalleja on kiva impatakin. Palloilukin sujuu, ainakin yhdessä toisten kanssa. Ruokahalua löytyy, kaikki kelpaa ja menee kitusiin alta aikayksikön, taitaa johtaa tilastoa tällähetkellä tytöistä. Hyvä "rehunkäyttäjä" niinkuin äitinsäkkin, näkyy hyvin helposti pyöristyvänä selkänä. Mutta voimakkaana liikkujana Taavilla on silti voimakkaat lihakset ja erityisen isot reidet, joista on tuomareilta saatu mukavia mainintoja. Taavilla on hallussa myös erityistaito, pentujen hypnotisointi: jollakin tavalla Taavetti välittää pennuille jotain signaaleja joilla se saa ne vaeltamaan Taavin makuupaikalle ja rauhoittumaan sinne. Tämä oiva ominaisuus on muutaman kerran koettu alle 8 viikkoisilla pennuilla. Tällähetkellä kolmen vuoden iässä Taavi viihtyy nuorison kanssa, mutta leikkien yltyessä liian rajuiksi hän kokee turvalliseksi katsella sitä esim. Puun takaa. Aika höppänä koira jolla on suuri sydän, koira joka tekee pyydettyjä tehtäviä sadan prosentin nautinnolla.
 

ylös - top