Päivitetty - update 2.4.2017  


Yhteystiedot - Contact
 

Kati Nieminen
Hämeen Härkätie 3520,
14300 Renko, FINLAND
050- 585 4136
e-mail kati@jattilaisen.com


Jättiläisen kennel löytyy myös Fasebookista
Jättiläisen kennel Facebookissa

 
 

Suomen koirankasvattajat ry:n Kasvattajapalkinto
Suomen koirankasvattajat ry palkinto
Myönnetty Nurmijärvellä 1.3.2014

STD Ry 40v muistamiset,
myönnetty 30.6.2012

STD Ry:n Kasvattajaplanketti nro 16:
Pitkäaikaisesta Tanskandogginrodun eteen tehdystä kasvatus-ja jalostustyöstä.
 

STD Ry:n Juhlamerkki 40v:
Vuosien pyytteettömästä yhdistyksen ja sitä kautta Tanskandoggirodun eteen tehdystä työstä.


Omistajilta / from owners
E-pentue/litter
 
AGI 1, TOKO2 Jättiläisen Esikko "Lilli"

7 kk vietettyäni doggimaista elämää ensimmäisen doggini kanssa, himoitsin näyttelykehiin. Dafnen kanssa oli tullut käytyä kymmenissä match showssa ja näyttelyinnostus vain kasvoi. Koska Dafne oli värinsä puolesta estynyt osallistumaan virallisiin näyttelyihin, oli aika hommata toinen doggi.

J.Esikko syntyi kuin tilauksesta ja sijoitussopimuksella varustettuna liittyi meidän laumaan. Lilli sai lempinimensä pentuajan kutsumanimestä "Lilliputti". Nimi viittasi pieneen kokoon. Tästä pienuudesta ei nykyään ole kyllä tietoakaan. Painoa on reilusti yli 50kg ja korkeuttakin 85cm tietämillä. Ruokahalun puutteesta tätä "pienokaista" ei ole voinut koskaan syyttää. Lilli on todistanut että "Ahneudella ei todistettavasti ole rajoja".

Lilli ei ole juuri koskaan tehnyt tuhojaan. Itsepäinen, omatoiminen, nopeasti oppiva, ylisosiaalinen, ahne ja toisia koiria kohtaan jopa hiukan dominoiva on hyvin Lilliä kuvaavia adjektiiveja. Jo 9 viikkoisena tämä neiti otti kotoaan suunnan hakkuu aukealle jonne porhalsi yksin, lauman turvaa ei tarvittu edes silloin. Lenkillä ollessamme Lilli jäi vastaan tulleiden ihmisten rapsutettavaksi, vaikka minä ja Dafne jatkettiin matkaa. Hän olisi ehdoitta lähtenyt kenen tahansa mukaan, kunhan vain hänelle puheli mukavia ja rapsutti.

Näyttelyitä olemme kierrelleet jonkun verran ja "erittäin hyvä" - arvostelu on saatu useimmiten. Harmillisesti puhtaan puoleinen harlekiini väri muuttui suttuisemmaksi ensimmäisen karvanlähdön yhteydessä. Pyrimme edelleen käymään parissa näyttelyssä vuosittain vaikkakin nykyisin Lilli pääsääntöisesti hoitaakin harrastekoiranvirkaa. Lilli harrastaa agilitya, aktiiviryhmissä käyntiä, hännän heiluttamista ( häntä pysähtyy ajoittain nukkuessa…) sekä huuverointia. Nuuskiminen on Lillin taiteenlaji. Vanhempieni luona kyläillessä (n.4 x vk) Hän huuveroi kaikkien kukkien oksat ja lehdet, koriste-esineet, lehtipinot, paneleiden välit jne. Tähän kaikkeen saattaa kulua yli 30 min per huone. Ja tämä tapahtuu joka kerta kylään mennessämme. Jos olen itse käynyt "vieraita" koiria rapsuttelemassa, ilman että hän on ollut mukana, niin vaatteiden ja kenkien haistelua saattaa kestää loputtomiin kotiin tultua. Jyväskylään muutettuamme olemme saaneet myös uusia ystäviä mm. Romeo, Urho ja Arttu. Heidän kanssa Dafne ja Lilli käyvät leikkimässä pari kertaa viikossa.

Lilli on ollut helppo koira, suurimmat hormoni-hurmiosta johtuvat ongelmat ovat iän myötä hiukan rauhoittuneet. Itseäni tässä eloisassa, fiksussa koirassa miellyttää eniten sosiaalinen suhtautuminen muihin ihmisiin ja iloinen hännäheilutus, Lilli katselee maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi varmasti.


ylös - top