Päivitetty - update 2.4.2017  


Yhteystiedot - Contact
 

Kati Nieminen
Hämeen Härkätie 3520,
14300 Renko, FINLAND
050- 585 4136
e-mail kati@jattilaisen.com


Jättiläisen kennel löytyy myös Fasebookista
Jättiläisen kennel Facebookissa

 
 

Suomen koirankasvattajat ry:n Kasvattajapalkinto
Suomen koirankasvattajat ry palkinto
Myönnetty Nurmijärvellä 1.3.2014

STD Ry 40v muistamiset,
myönnetty 30.6.2012

STD Ry:n Kasvattajaplanketti nro 16:
Pitkäaikaisesta Tanskandogginrodun eteen tehdystä kasvatus-ja jalostustyöstä.
 

STD Ry:n Juhlamerkki 40v:
Vuosien pyytteettömästä yhdistyksen ja sitä kautta Tanskandoggirodun eteen tehdystä työstä.


Omistajilta / from owners
I-pentue/litter
 
Jättiläisen Indira B'Seba "INDI"

Indi oli jo pentuna hyvin energinen, iloinen pikku sähläri ja sama meno jatkuu edelleen vaikka ikää on jo melkein 3 vuotta! Junnuna neidin bravuuri oli sisustaa koti uuteen uskoon äipän ollessa töissä. Siinä touhuillessa meni muutama sohva ja nojatuoli + lukuisia "pikku-asioita". Ei siinä mitkään kongot ja muut hömpät "puuhalelut" kiinnostanut kun oli tarjolla jotain paljon haasteellisempaakin tekemistä. Ei ole ihan pikku työ repiä sohva kappaleiksi kahdeksassa tunnissa! Tavaroiden ohessa isosisko Iita ja Isoveli Uno (maatiaiskisut) saivat myös lievää sokkihoitoa Indin järjestäessä päiväohjelmaa :) He eivät oikein ymmärtäneet minkä takia kotirauhaa oli tullut rikkomaan tuollainen hönö lerppakorva joka varasti jopa ruuat aina kun silmä vältti!

Vaikka taipumusta "lievään" sähläämiseen onkin niin kyllä malttiakin löytyy, siis vain jos neitiä sillä hetkellä sattuu kiinnostamaan. Esimerkiksi Flyball on yksi Indin lemppari harrastuksista: saa luvan kanssa pomppia ja fiilistellä pallon kanssa. Tokossa taasen tehdään just niin paljon ku kiinnostusta sillä hetkellä sattuu olemaan ;) Näyttelyissä pyörähdettiin muutaman kerran pentuna, mutta se ei ollut meidän mieleen.

Toisista tytöistä Indi ei pahemmin välitä (tahtoo yksin loistaa ainoana prinsessana!) mutta pojat on kivoja! Ainakin Hessu ja Bruno, jotka ovat Indin bestiksiä :) Niiden kanssa saa kirmata tuhatta ja sataa pitkinpoikin. Ja sehän vasta kivaa on kun vauhtia riittää, ja vaarallisia tilanteita! ;)

Kotona Indi pitää hyvin tarkasti huolen sittä, ettei äiti vahingossakaan pääse hukkumaan. Perässä pitää kävelle ja liikkeitä seurata. Ja yleensä myös on kiva olla apuna erilaisisssa askareissa. Nenä siis pitää tunkea joka paikkaan ja koko ajan pitää olla tilanteen tasalla.
Vaikka Indi energinen tyttö onkin, niin kyllä rentoutuakin osataan. Metsälenkin jälkeen on aivan ihanaa ryömiä omalle sohvalle lepuuttamaan. Joskus Uno tulee kaveriksi ja sillon alkaa kyllä tuntumaan ahtaalta mutta asiaan ei kyllä ole mitään sanottavaa kun isoveli on kyseessä.
Indi toi tullessaan kyllä PALJON hauskoja ja hyvinkin koomisia hetkiä! Ja mikä tarkeintä, hän on perheenjäsen joka päivittäin yllättää ja ilahduttaa doggimaisilla tempauksillaan ja omalla JÄTTIMÄISELLÄ persoolla!

Karo ja Indi


© Piia Kasper

© P.Laamanen

© Timo Uola
Jättiläisen Illyria B`Seba "POTTI"
Spotti se nimi oli alussa, mutta muuttui käytössä Potiksi. Tyynen toisen pentueen tytär, joka jäi minulle kotiin edustamaan ensimmäistä mantteli väristä doggiani. Hyvin edustikin, Potista kasvoi kaunotar ja hänestä tulikin Suomen tanskandoggi Ry:n pentupisteissä vuonna 2005 vuoden paras pentu kaikissa väreissä. Tehden näin manttelivärisenä historiaa, ensimmäistä kertaa.

Potissa on riittänyt aina toimintakykyä jos vaikka mihin, nuoruusaikoina uiminen oli kova juttu. Juokseminen ja kaahotus taisi olla samalla suosikki viivalla. Nyt tässä yhdeksän ikävuoden kynnyksellä tuo vauhti on ehkä hivenen rauhoittunut, mutta kyllä nuo super leveät reidet edelleen ovat joulukinkun veroiset. Naama ja raajat "harmaantuvat", ikää tulee ja Potista on tullut vanhoilla päivillä talouden leppoisa johtajakoira. Vaikka noista johtajahomista niin perusta, ei vain ole ketään muutakaan ollut siihen pestiin vanhojen nukkuessa pois virasta. Ruoka ja loikoilu sohvalla on lempipuuhia. RUOKA erityisesti.

Kaikkiaan ollut kyllä hyvin helppo koira koko ikänsä, joskus ehkä hieman jääräpäinen. Mutta melkoisen miellyttämishaluinen. Kahden pentueen emänä, osoittanut vankkaa emäviettiä ja hoitanut pentunsa vaikeuksienkin takia erinomaisesti (Potin toinen synnytys oli koitua sen kohtaloksi, keisarinleikkauksessa repesi kohtu joka jouduttiin poistamaan voimakkaan vuodon takia, tästä seurasi sitten kaikkea ylimääräistä).

Talouden tämän ajan ainoa eläkeläinen, joka makoilee tyytyväisenä Pottimaiseen tapaansa takajalat taaksepäin. Tämä taito on myös "peritynyt" Potin jälkikasvustoon.

Ainoa pahe on liiaksi haukkuminen, joka lisääntyi tai sanotaanko paheni toisen synnytyksen vaikeuksien myötä. No vanha haukkuu, ei mahda mitään. Komentaa mennen tulleen vieraat ja omankin väen, jos siltä tuntuu. Lampaat myös, vaikka varmasti tietää ettei sitä tarvitse tehdä. Äänekäs wanharouwa, jolla on omat mielipiteensä. 

ylös - top