Kaikki koirani asuvat ihmisten kanssa perheenjäseninä. Myös sijoituskoirat asuvat perheissä.
Jalostukseen käytettävät koirat ovat jatkuvassa terveysseurannassa. Eläinlääkäri käy meillä kotona usean kerran vuodessa ja siinä yhteydessä tarkastetaan kliinisesti koirien terveydentila ja vähintään kaksi kertaa vuodessa kuunnellaan sydämet.
Kaikki koirat ovat rokotettuja näyttelyvaatimusten mukaan. Kaikki koirat madotetaan neljä kertaa vuodessa. Pennut madotetaan 3-, 6- ja 9-viikkoisina.
Koirani syövät lähinnä täysravintoa, missä on mahdollisimman vähän lisäaineita ja säilöntäaineita. Lisänä ne saavat tuorettakin ruokaa tarpeen mukaan: lihaa raakana ja kypsänä, vihanneksia ja hedelmiä. Kaikki pennut totutetaan myös raakalihaan.
Käytän koirieni hoidossa mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia
hoitomuotoja mm. yrttejä ja homeopatiaa.
Käytän jalostukseen vain koiria, joille on tehty virallinen terveystestaus, mukaan lukien kyynär- ja lonkkakuvaus. Ulkomailta tuoduille koirille tehdään kilpirauhastesti joko kotimaassaan tai Suomessa.
Suosin paljon ulkosiitosta. Pyrin pitämään sukusiitosprosentin maksimissaan serkusparituksen tasolla ja näitäkin olen tehty vain hyvin harvakseltaan.
Kaikki pennut luovutetaan vain ID-merkittyinä ja "ei jalostuskelpoiset" pennut EJ-rekisteröityinä
(= ei jalostukseen -rekisteri).
Vuoden 2004 alusta on aloitettu myös DNA-tunnisteen teettäminen jalostukseen tarkoitetuille koirille.
Breeder is... (POEM)
Historia - History
Ensi kosketus doggeihin tapahtui 1970 luvun lopussa ja siitä se sitten varmaan lähti. Naapurissa asui tanskandoggikasvattaja Mikkola, tiikereitä tuli ihailtua harva se päivä.
Kouluikäisenä avustin eräässä koirahoitola/kennelissä useamman vuoden ajan, ja silloin kaikki koirat olivat rotuun katsomatta suosikkeja. Erityisesti berhardinkoira, tanskandoggi, spanielit ja salukit, olivat ehkä niitä ykkössuosikkeja. Ensimmäinen koirani oli punainen cockerspanieli, kun sitä isompaa ei saanut.
Harlekiini kuume alkoi vaivata todenteolla 80-luvun alkupuolella, kävin usein näyttelyissä katsomassa doggeja ja valokuvasin niitä. Siihen aikaan tosin ei joka näyttelyssä edes välttämättä nähnyt yhtään harlekiinia. Muistaakseni -87 kirjoitin silloiselle STD ryn pentuvälittäjälle tai sihteerille ja tiedustelin harlekiinin saanti mahdollisuuksia. Pentueita syntyi sillon muutamia vain vuodessa. Odotin hartaasti muutaman vuoden ja liityin STD jäseneksi 1989. Se unelma Harlekiini syntyi sitten kesäkuussa 1990 ja "Melli" muutti minulle, ensimmäinen Harlekiinini: Kennelnimi myönnettiin 1996 , kennel Jättiläisen.
Ensimmäinen Jättiläisen pentue- A -syntyi 14.3.1997. Lisätietoja jokaisesta pentueesta Pentueet- sivuilta.
Olen käynyt kasvattajien perus-ja jatkokurssit - 90 luvulla. Jalostusneuvojien perus-ja jatkokurssit 2000 luvulla, sekä kehäsihteeri kurssin. Ulkomuototuomarien alkeiskurssi anatomia&liikunta osio on myös suoritettuna. Suomen Kennelliiton jäsen vuodesta 1980. SUKOKA (Suomen Koirankasvattajat) jäsen olen ollut vuodesta 1997.
Koulutukseltani olen AMK Agrologi ja työni puolesta olen toiminut erilaisissa työtehtävissä kotieläinten saralla mm. Opetus, tutkimus ja jalostus. |