Päivitetty - update 2.4.2017  


Yhteystiedot - Contact
 

Kati Nieminen
Hämeen Härkätie 3520,
14300 Renko, FINLAND
050- 585 4136
e-mail kati@jattilaisen.com

 
 

 

 


Omat koirat - my dogs

 

Jättiläisen Anemone "Lyyli"
synt/birth: 14.3.1997

8 years 6 months
Lyyli 22 kk
6,5 years proud granny
8v / 8 years
8v / 8 years

A-pentueesta itselläni on kaksi narttua, Lyyli on toinen Oonan tyttäristä. Lyyli on luonteeltaan hyvin tyyni, josta johtaakin sen lempinimi " Tyynilyy". Joskus Lyylillekkin iskee täysi "kahjous". Se pitää ylettömästä sekoilusta ja se harrastaa tätä sekoilua useinmiten yksin, tai sitten talon vanhus Melli yhtyy Lyylin ilonpitoon. Ja se onkin menoa se... Eräs lapsi kerran kysyi Lyylin nähdessään "Miksi sillä on ihmisen silmät?". ( Lyylin silmät ovat siniset.) Lyyli rakastaa vinkuleluja.

I have two bitches out of litter-A, Lyyli is one of Oonas Daughters. Lyylis carracter is mostly very calm, that´s the reason for her nickname "Tyynilyy" ( Tyyni = calm) Once in a while Lyyli goes Mad. She likes total "grazyness" and she does it normally alone, or Melli the veteran joins the party. That is something you can´t watch without laughing. A child once asked "why does Lyyli have a human eyes?". ( Lyylis eyes are blue). Lyyli loves squikytoys.

Käy tutustumassa Lyylin sukutauluun/ Klik here to see Lyyli's pedigree

Lyyli on B-pentueen emä. Lyyli is B-litters mother.
Lyyli on C-pentueen emä. Lyyli is C-litters mother.
Lyyli on E-pentueen emä. Lyyli is E-litters mother.

 

Jättiläisen Akaasia "Akka"
synt/birth: 14.3.1997

8 years
Akaasia 4v. Akaasia 3 vuotta Akka 6 v 2 kk

Akka "minidoggi" on toinen Oonan tyttäristä jonka omistan. Akka on luonteeltaan älykkö, sen mottoihin kuuluu "Mieti ensin ja tee vasta sitten!". Akka osaa yleensä pitää puolensa ja varsinkin ruoka-ajoista se on hyvin tarkka. Akka myöskin leikkii mieluiten yksin. Akan erikoisuus kesäisin on Kyyntappo. ( Suomen myrkyllisin käärme) "Se on kerrasta poikki" tuumaa Akka ja hyvältä maistuvat kuulemma. Itse en ole kovin innostunut Akan käärmeharrastuksesta. Tonttimme on oikea käärmeiden paratiisi ja viime kesän saldo olikin n. 30 kuollutta käärmettä. Lyyli takoo sitten niitä kuolleita käärmeitä tassulla päähän. Akka rakastaa nalleja niinkuin äitinsäkin ja opettelee "narisuttelemaan" niitä hyvällä menestyksellä. Akan kanssa harrastelemme Match-show juttuja.

Akka "the minidane" is another of Oonas daughters that I own. Akka is intellectual. Her slogan is " Think first and do after". Akka is usually very strict, especially of feedingtimes. She normally plays by herself. Akkas speciality on summer is killing vipers. ( Most venomus snake in Finland ). "Lets cut it half!" she thinks and they taste good too. I´m not so fond of her hobby with vipers. Our yard is a real viper paradise, and Akka killed about 30 of them last summer. Once Akka has killed a snake, Lyyli comes and beats it on a head with her paw. Akka loves teddybears like her mother does. And she`s learning how to "screak" them , with a great success! I do Match-shows with Akka.

Käy tutustumassa Akan sukutauluun / Klik here to see Akas pedigree

 

INT FIN LTU EST MVA PalangaN`03 BalticW`03&06 TOP 20 WINNER 2001
Jättiläisen Batseba "Tyyne"
synt/birth: 24.5.1999

6,5 years
Tyyne 2 weeks 14 months 5 years 6 years

B-pentueesta itselleni jäi perhettämme nuorentamaan tämä Tyyne."Typy" oli syntyessään porukan pienimpiä, ja ajattelin onkohan hänestä mihinkään.....mutta niin vain tämä pieni harlekiini tyttö päätti tulla isoksi tytöksi. Kolmen viikon iässä hän oli saavuttanut jo pentueen suurimmat pennut....ja siitä ohi vaan....(sen jälkeen mitkään pentulaatikon laidat eikä aidat pidätelleet tätä pentua, hän vain KÄVELI yli) Tyyne on luonteeltaan oikea DOMINO ässä, se on hallinnut pentulaatikossa sisariaan siitä asti voimakkaalla tassulla, kun viimeiset pojat muuttivat omiin koteihinsa. Melko kovapäinen juntti siis....tekee mitä lystää ja milloin huvittaa. Mahdoton menopeli ja nyt yhdeksänkuisena (säkä yli 80 cm) aikuiset doggini saavat jo pistää parasta juoksu -ja painileikeissä, jotta pärjäävät hänelle.Typy tykkää olla esillä ja huomion kohteena ja on fanaattinen kaiken ruoan perään.Tyynen makuupaikka sijaitsee aina mahdollisimman ylhäällä, parhaiten se roikkuu sohvan selkänojalla. Lemppari lelut ovat teddy nallet ja  Kongo (musta) ...sitä on kiva narskuttaa.

Tyyne was very tiny when born, but as a dane it is, it pull the "trottle to the floor" wery quick and nowadays it is bigges puppy on the dance floor.My older dane´s must wonder "what a h.." was it , when Tyyne runs allower the place, and they have to "give their best shot" to get even whith Tyyne when they are playing around.Some danes like food , and tyyne is no exeption, it is like a "Detective" ,and finds even tinyes´t bites of any food left on floor.

Käy tutustumassa Tyynen sukutauluun / Klik here to see Tyyne´s pedigree

Tyyne on F-pentueen emä. Tyyne is F-litters mother.
Tyyne on I-pentueen emä. Tyyne is I-litters mother.

 

Meistersinger´s Sugar Von Buhlen "Elli"
synt/birth: 2.1.2001

DNA-Tunniste / DNA -Profiling

4 years
4 years 5 years

Elli nauttii eläkepäiviään
tyttärensä Jäkälän kotona Niinan&Tomin hoivissa.

Elli saapui Suomeen maaliskuussa 2001, Mishiganista Usa:sta. Kiitokset kasvattajille Randy&Barbara Boutwell, Von Buhlen.
Aktiivisempaa ja toimeliaampaa pentua en ole ennen tavannutkaan, ja äänivaroja löytyy myös. Elli on itsevarma ja komenteleva pentu, josta kaikki aikuiset doggini eivät pidä... Elli on monesti erimieltä kuka saa minkäkin lelun ja milloinka on hänen vuoro syödä ja kulkea ovista... Erityisesti doggi tyttöni Tyyne on ottanut työkseen Ellin koulutuksen talon tavoille :)
Elli pitää... on vaikea listata, sillä Elli pitää kaikesta!! Vinkut, nallet, luut, koirakaverit, ihmiset, autoilu, Tv, kaikki ruoka tietysti jne....
Myös käärmeet ovat mielenkiinnon listalla ....

Elli arrived to Finland from Michigan, USA at the march 2001. Many thanks to her breeders Randy & Barbara Boutwell, von Buhlen. Elli is the most active and energetic puppy I have ever met. And very loud too. She is also very self-assured and demanding with a clear vision how things should be, therefore she constantly disagrees about who gets the best toys, when is her turn to eat and who goes first from doors. This all my danes don't approve. Especially my danegirlie Tyyne has a mission to educate Elli.
What Elli likes... long list because Elli likes everything: toys that make noise, teddybears, bones, canine friends, humans, cruising with car, watching TV, eatables ect... She also shows special intrest to snakes.

Käy tutustumassa Ellin sukutauluun / Klik here to see Elli´s pedigree

Elli on J-pentueen emä. Elli is J-litters mother.

 

FIN CH Jättiläisen Dhalia "Dhalia"
synt/birth: 22.11.2001
DNA-Tunniste / DNA -Profiling

3 years
7 weeks Dhalia Sweety 5,5 months "Daali" 20 months youngster

Dhalialle on siunaantunut monta lempinimeä, parhaiten hän tottelee nimeä Tiivitaavi, josta edelleen on muotoutunut myös lempinimet Tiiviste ja Taavi. Taavilla on naamatäplät ja ilme kuin lelukoirilla, hurmuri neitonen. Luonteeltaan Taavi on toiminnan tyttö, vilkkautta riittää harlekiinille tyypilliseen tapaan runsaasti. Suvussa perintönä kulkeva nallen narisutus on hallussa, nalleja on kiva impatakin. Palloilukin sujuu, ainakin yhdessä toisten kanssa. Ruokahalua löytyy, kaikki kelpaa ja menee kitusiin alta aikayksikön. Taavilla on hallussa myös erityistaito, pentujen hypnotisointi: jollakin tavalla Taavetti välittää pennuille jotain signaaleja joilla se saa ne vaeltamaan Taavin makuupaikalle ja rauhoittumaan sinne. Tämä oiva ominaisuus on muutaman kerran koettu alle 8 viikkoisilla pennuilla J

Dhalia has many nicknames, most likely she will obey the name Tiivitaavi (Tinky Winky in english), and further the names Tiiviste and Taavi. Taavi has a face of a toydog, she is real sweetheart. Taavi is energetic by nature, as harlequins are said to be. From her kin she has inherited the habbit of 'sqeaking' the teddybears, teddy's are nice to sniff too. Ball games are great fun with other dogs. As the owner of the healthy appetite she eats everything and with a speed. Further she has a special ability: she can hypnotize the puppies. I don't know how, but somehow she makes the puppies to come to her bed and settle down there. What a usefull skill.

Käy tutustumassa Dhalian sukutauluun / Klik here to see Dhalia's pedigree

 

FIN & EST CH Jättiläisen Fortuna "Formu"
synt/birth: 19.2.2003


2 years 7 months
Hei olen tässä 7 vkoa Formu 2 year 2 years 7 months

Fortuna on kaikista minulle syntyneistä pennuista pienin runtti pentu, painoi syntyessään vain 220 g. Tästä huolimatta tämä sitkeääkin sitkeämpi pentu vaan jatkoi elämäänsä, ja taisteli itseänsä monin verroin isompien sisarustensa ohi pentueen suurimmaksi tyttöseksi. Nyt vuoden ikäisenä, Formu on sisaruksista korkein ja ohittaa piakkoin koossa äitinsä Tyynen. Myös luonteeltaan Formu tulee äitiinsä, ja piti ja pitää edelleen sisarusten höykyttämisestä. Formu on sisupussi, taistelija ja ainakin omasta mielestään johtajaksi luotu. Jo pikkupentuna Formu katseli vauhtilajeja TV:stä, myös formuloita, tästä johtuu lempinimi Formu, joka kuvaa myös tämän tytön luonnetta: vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Oikea nimi Fortuna, on lainassa antiikin onnen ja sattuman jumalattarelta. Lempiruokaa ei oikein ole, Formu ei ehdi syödä sillä muut asita ovat tärkeämpiä tälle nuorikolle. Muut asiat kuten hyppely, jumppahypyt ilmaan, kaahailu, toisten koirien kurkuissa roikkuminen, tassulla lätkiminen ja patjojen silppuaminen, se on kivaa se.

From all the puppies I have raised Fortuna is the smallest; her birth weight was only 220 g. Despite her small size she decided to keep on living and grew until she was the biggest female puppy of the litter. Now, at the age of one year, she still is biggest of 'the girls' and is soon going topass her mother Tyyne as well. Like mother like daughter also in temperament, Formu likes to challenge her littermates and (at least she thinks she is) capable of being the leader of the pack. Formu has always liked to watch sports with speed from TV, hence the nickname Formu according to formula 1 races. This nickname describes also her nature, speed and extreme situations. Her real name, Fortuna, is borrowed from the ancient goddess of luck, prosperity and chance. Formu has all the time so many things to do that she is simply too busy to eat, things like jumping, bouncing, racing and wrestling with other dogs, smacking others with her paws, and shredding the mattresses.

Käy tutustumassa Formun sukutauluun / Klik here to see Formu's pedigree

 

Jättiläisen Illyria B´Seba "Spotti"
synt/birth: 7.10.2004
8 months 7 months 11 months

Käy tutustumassa Spotin sukutauluun / Klik here to see Spotti´s pedigree

 

Tribeca Taraba "TARAI"
synt/birth: 13.1.2005

6 months
17 weeks 4,5 months Miss Big Ears 8 months

Very big THANK YOU kennel Tribeca/EDIT this very kind and peaceful girl!
It´s so nice to cooperation with you!
"Tara" say hello to mum and grandmother and promise beautiful pictures later on!

Käy tutustumassa Taran sukutauluun / Klik here to see Tara´s pedigree

 

Jättiläisen Hyacint Hebe
synt/birth: 4.4.2004

photo @ 17 months
Käy tutustumassa Heben sukutauluun / Klik here to see Hebe´s pedigree
ylös - top